Американската нискобюджетна авиокомпания jetBlue през месец юни стартира пилотен проект за самостоятелно регистриране на пътниците при качването им на борда на самолета чрез разпознаване на лицата им без да се изискват бордни карти върху хартиен или електронен носител съобщават от авиокомпанията.

Инициативата ще бъде реализирана съвместно с гранично-митническата служба на САЩ и фирмата SITA засега само по маршрута Бостън – Аруба.

Предложената технология предвижда пътникът вместо проверка на бордната му карта да бъде фотографиран и снимката му автоматично да бъде сравнена с данните от паспорта или визата му в базата данни на гранично-митническата служба на САЩ. В случай, че информацията за лицето съвпадне с тази в базата зданни, пътникът се пропуска на борда на самолета.

„При тази технология отпада необходимостта от сканиране на бордните талони и ръчната проверка на паспортите. Просто погледнете в обектива на камерата и можете да преминавате”, - споделя за иновацията изпълнителния вице-президент на jetBlue по обслужването Джоана Герети.

През февруари тази година тестване на аналогична система за разпознаване на лица при регистрацията на пътниците без необходимост те да представят бордна карта и паспорт започна и на летище Шипхол – Амстердам.    

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.