Европейската комисия актуализира Списъка на авиокомпаниите на които е забранено да изпълняват полети във въздушното пространство на съюза /EU Air Safety List/, като добави нови четири авиокомпании. В списъка са добавени Air Urga  Украйна, зимбабвийската Air Zimbabwe, нигерийската Medview Airlines и Mustique Airways от Сен-Винсент и Гренадин. Представителите на ЕС са пояснили, че тези авиокомпании не са могли да отстранят недостатъците в системата за безопасност на полетите, открити в процеса на проверката от Европейското агентство по безопасност на авиационните превози /EASA/.

Попадналите под забрана авиокомпании няма да могат да изпълняват полети в и от дестинации в ЕС. Необходимо е да се отбележи, че повечето от 181 авиокомпании от списъка не изпълняват полети да и от Европа. ЕASA забранява полети на всички авиокомпании, ако счете че авиационните власти не осигуряват необходимото ниво на контрол над безопасността на полетите, дори оперативната дейност на самите авиопревозвачи е безопасна. Именно в такова положение са 171 авеокомпании от 16 страни.

Общо седем от 181 авиокомпании се намират под индивидуална забрана в ЕС, тъй като към тях има конкретни изисквания свързани с безопасността на полетите. Освен изброените по-горе четири нови към този списък са и  Iran Aseman Airlines (Иран), Iraqi Airways (Ирак) и суринамската Blue Wing Airlines.

Още на шест авиокомпании са наложени експлоатационни ограничения. Те могат да изпълняват полети в страни от ЕС, само на конкретни типове самолети. Това са габонските авиокомпании Afrijet и Nouvelle Air Affaires, севернокорейската Air Koryo, Air Service Comores от Коморските острови, иранската Iran Air и анголската TAAG Angola Airlines.

Положителната новост е, че всички авиокомпании, сертифицирани в Бенин и Мозамбик са извадени от черния списък след като системите за контрол безопасността на полетите в тези държави са приведени в съответствие с изискванията на EASA. „Те проведоха необходимите реформи и получения резултат се явява сигнал за 16-те страни които остават в списъка. Това показва, че положените усилия и системната работа в това направление водят да резултати. ЕК и EASA са готови да оказват поддръжка и да повишават нивото на безопасност на полетите в света като цяло” – заяви комисаря по транспорта на ЕС Виолета Булц.

 

 

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.