САЩ и европейски държави ще обсъдят днес разширяване на обхвата на американската забрана за внасяне на лаптопи и таблети в пътническите самолети за САЩ. Идеята е тази забрана да обхване и полети от Европа - нещо, което ще предизвика логистичен хаос в най-натоварения въздушен коридор в света.

Близо 65 милиона души годишно пътуват между Европа и Северна Америка. Над 400 полета ежедневно свързват двата континента. Много от тези пасажери пътуват по работа и разчитат на електронните си устройства, за да работят по време на полет, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Авиопревозвачи казват, че е само въпрос на време забраната да бъде въведена, но това породи тревога сред представители на Европейския съюз, които искат да научат повече за евентуални нови заплахи, както и за смущенията, до които ще доведе този ход.

Не е ясно и доколко е безопасно да се държат в багажното отделение толкова много електроники с леснозапалими литиеви батерии.

Експерти казват, че е по-лесно да се активира бомба в пътническия салон и че е нужна по-малка взривна сила да се свали самолет, отколкото ако експлозивът се намира в багажното. Освен това чекираният багаж преминава през по-щателни проверки, отколкото ръчният.

Подобна забрана САЩ въведоха в края на март по отношение на самолети, идващи от 10 големи летища в Йордания, Египет, Турция, Саудитска Арабия, Мароко, Катар и ОАЕ. Забраната важи за полетите от Аман, Кувейт, Кайро, Истанбул, Джеда, Рияд, Казабланка, Доха, Дубай и Абу Даби.

Сериозно пострадаха близкоизточните авиолинии. Най-голямата авиокомпания в региона "Емирейтс" се оплака от голям спад в печалбите заради намалялото търсене на билети за САЩ и разходите по предоставяне на лаптопи по време на полет за някои пътници.

Великобритания последва примера на САЩ и въведе забрана за внасяне на лаптопи и таблети на полетите от Турция, Ливан, Йордания, Египет, Тунис и Саудитска Арабия.

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.