Авиокомпанията, прочула се с насилственото сваляне на пътник от самолет - United Airlines, ще предлага до $10 000 обезщетение на пътници, които доброволно се откажат от полет заради повече продадени билети.

Предложението дойде, след като конкурентът на компанията - Delta, разкри плана си да предлага до 9 950 долара в такива случаи.

United също обяви, че ще предприеме мерки, за да намали полетите, при които продадените билети са повече от местата, за да може клиентите да бъдат по-удовлетворени от услугите им.

"Целта ни е да намалим до нула инциденти, при които има недоброволен отказ от място на борда", се казва в изявление на компанията, цитирано от КРОСС.

Инцидентът, който провокира това предложение, се случи преди две седмици на полет от Чикаго до Луисвил. Тогава 69-годишният Дейвид Дао беше ударен, окървавен и извлечен от мястото си в самолета, защото компанията продала повече билети, после се оказало, че трябва да настани на борда и свои служители и поискала пътници да слязат. Трима се съгласили, но не и Дао. Той не искал обезщетение, а само да се прибере.

Дао е загубил два предни зъба, имал е сътресение на мозъка и носът му е бил разбит, според неговия адвокат. По всяка вероятност той ще съди авиокомпанията.

United обеща повече да не вика служители на правоприлагащите органи, когато пътник с редовен билет откаже да слезе, нито да принуждава хора, които вече са седнали в самолета да правят това при повече продадени билети.

Компанията пое и ангажимента да плаща по 1500 долара обезщетение на всеки пътник със загубен багаж, без каквито и да било въпроси или усложнения, като това ще започне да се прилага от юни.

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.