Авиокомпания British Airways напомня, че от 1 май 2018 година минималната възраст на пътник, на когото е разрешено да пътува сам с British Airways, ще се увеличи от 12 на 14 години. Това изискване ще важи за всички нови резервации, направени след тази дата. Авиокомпанията ще продължи да разрешава на деца на възраст под 14 години да пътуват придружител (пътник на 16 или повече години на същата или свързана резервация), като резервациите направени преди 1 май 2018 година няма да бъдат засегнати.

Освен това всички пътници на ВА под 16 години и пътуващи сами от 1 май 2018 г. (включително за резервации направени преди тази дата) трябва да имат попълнен формуляр за съгласие на родителите / настойника преди пътуването. Формулярът е налице за изтегляне от ba.com:

http://www.britishairways.com/cms/global/pdfs/young-flyer-consent-form.pdf

Родителите / настойниците ще трябва да изтеглят, отпечатат и попълват формуляра преди пътуването. Пътник под 16 години е длъжен да носи попълнения формуляр със себе си през цялото пътуване. British Airways изисква формуляра за съгласие, за да предостави на тези пътници помощта и грижите, които може да се наложи при непредвидени обстоятелства. Освен това младият пътник, който пътува сам, трябва да носи копие от паспорта на родителя/настойника.

В резервациите на подобни пътници се добавя специален код YPTA, за да може пътникът да се идентифицира, че е на възраст под 16 години и пътува след 1 май 2018 г.

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.