През това лято летищата във Варна и Бургас ще имат връзка с 20 нови дестинации, съобщиха днес от пресслужбата на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД.

От компанията уточняват, че лятното разписание вече е в сила, а прогнозата е трафикът до морските летища през сезона да се повиши с около 10 процента в сравнение с миналата година.

Новите дестинации, до които ще има полети от и до Варна, са шест - Касел /Германия/, Залцбург /Австрия/, Бирмингам /Великобритания/, Харстад /Норвегия/, Лион /Франция/ и Кайро /Египет/. Летището в Бургас ще има нови връзки с Мюнхен, Меминген и Дюселдорф Везе /Германия/, Милано и Бергамо /Италия/, Лвов /Украйна/, Ротердам и Маастрихт /Холандия/, Лодз и Шимани /Полша/, Лил /Франция/, Йоребру и Норкьопинг /Швеция/, Вааса /Финландия/, Бейрут /Ливан/ и Техеран /Иран/.

Най-големите пазари за морските летища са Русия, Германия, Великобритания и Полша. Очаква се спадът на руските туристи да продължи, а пътниците от другите три държави да се увеличат. Особено положителни са прогнозите за полския пазар, при който броят на гостите може да нарасне с до 30-40 процента.

Очакванията на концесионера са през това лято летището в Бургас за първи път да посрещне над 3 милиона пътници, а това във Варна - над 2 милиона.

От компанията уточняват, че вече е планирано разширяването на аеропорта в Бургас. Проектът ще бъде реализиран през 2019-2020 година. Ще бъде разширена зоната за регистрация в Терминал 2, като бъдат изградени до 12 нови гишета за чекиране. Освен това зоната за сигурност ще бъде обновена с допълнителни рентгенови машини, а паркингът ще бъде разширен.

На летището във Варна приключва ремонтът на пътека за рулиране "Алфа", която е най-дългата и използвана.

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.