Виенското летище въвежда граничен контрол с автоматична биометрична система за разпознаване на лица.
В момента се инсталират електронни гейтове, които ще бъдат пуснати в експлоатация в началото на декември. Пътникът ще сканира паспорта си, след което камера ще заснеме лицето му и граничният контрол ще бъде извършен автоматично. 

В момента се оборудват първите 25 от общо 50-те гейта, които ще бъдат електронизирани. Инвестицията възлиза на 5 милиона евро. 

От началото на декември системата ще допуска единствено електронен контрол. Причина за въвеждането й е промяната в шенгенския граничен кодекс. Тя предвижда данните на гражданите на ЕС също да бъдат сравнявани с шенгенската информационна система при пътуване в рамките на съюза. Досега това се правеше само с граждани от трети страни. 

От седми октомври държавите от шенгенското пространство са задължени да правят пълна проверка, както на лица от държави на ЕС, така и на лица от трети страни.

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.