През м. юли 2017 година английската авиокомпания EasyJet направи регистрация в Австрия на своя нов филиал в Европа EasyJet Europe. Тези промени определено се налагат от решението след Brexit Великобритания да напусте ЕС. Излизането на страната от ЕС би попречило на британския авиопревозвач да продължи да оперира в рамките на ЕС предвид факта, че вече от него ще се изискват международни спогодби за авиационен транспорт, които ще ограничат възможностите му да оперира безпроблемно в рамките на ЕС.
   
Нискотарифна авиокомпания ЕasyJet обяви, че се е съгласила да закупи част от оперативната дейност и активите на фалиралия Еър Берлин  за 40 млн. евро. В изявлението си EasyJet съобщава още, че ще сключат договор за лизинг за близо 25 самолета A320 и ще поеме слотовете им. Компанията се надява и да успее да запази работните места на поне 1000 пилоти и стюарди, които грози уволнение от фалиралия втория по големина германски авиопревозвач. Air Berlin вече се съгласи да продаде своето австрийско поделение Niki на Lufthansa. Еър Берлин обяви фалит през август след години на загуби и решение на най-големия й акционер Етихад да спре да я финансира. Компания съществуваше близо 4 десетилетия. Последният полет на фалиралата авиокомпания бе осъществен в събота вечерта. 
 
Преговорите за продажбата между двете фирми продължиха няколко седмици. За продажбите на активи на Air Berlin на ЕasyJet и Lufthansa е необходимо одобрение от антимонополните регулатори в Брюксел. EasyJet смята да завърши сделката през декември. 
 
 
 
 

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.