Условията за стартиране на нова авиокомпания са се оказали твърде благоприятни. От една страна ниската цена на горивото и наличието на пазара сериозно количество летателни средства, както и повишената мобилност на населението предизвикана от ниските цени на билетите са били определено стимули. От друга страна обаче както Брексит, така и геополитическа нестабилност и проблеми с тероризма и сигурността са причина за твърде голям риск за придобиване на авиационен бизнес в този момент. Но явно преобладава усещането за благоприятни пазарни условия, защото данните са за стартирали 78 нови регулярни авиокомпании през 2017 година, като само 25 от работещи такива са прекратили бизнеса си през същата година. Статистиката не включва още нови 19 авиационни оператори стартирали през годината, както и 10 провалили се тъй като те са били или карго авиокомпании или чартърни такива.  

 

 

Europe – New Airline Name

Country

Europe–Defunct Airline Name

Country

easyJet Europe

Austria

Buryat Airlines

Russia

armwings

Belgium

Go! Aviation

Finland

FlyValan

Romania

Monarch Airlines

UK

JetClass

Austria

Pioneer Regional Airlines

Russia

LEVEL

Spain

Air Norway

Norway

Bulgarian Eagle

Bulgaria

AZALJET

Azerbaijan

Corendon Airlines Europe

Malta

Citywing

UK

Electra Airways

Bulgaria

Fly Kiss

France

Star East Airlines

Romania

Fly Marche

Italy

VIA Airways

Bulgaria

Höga Kusten Flyg

Sweden

VLM Airlines

Slovenia

Sea Air

Croatia

Air Alderney

UK

Air Via

Bulgaria

Albanian Airlines

Albania

Cardiff Aviation Malta

Malta

Atmosphere Intercontinental Airlines

UK

Fly 365 Aviation

Romania

FlyVolare

Malta

 

 

Saif Air

UK

 

 

SAS Scandinavian Airlines Ireland

Ireland

 

 

SmartAvia

Russia

 

 

Thistle Airways

UK

 

 

Aer Southeast

Ireland

 

 

Arctic Airways

Denmark

 

 

Montefly

Sweden

 

 

PowdAir

Ireland

 

 

Air Hollandia

Netherlands

 

 

Crna Gora Airways

Montenegro

 

 

Hi Fly X Ireland

Ireland

 

 

Pico Airways

Portugal

 

 

Ryanair Sun

Poland

 

 

Waves

UK

 

 

Source: ch-aviation.

Европа е най-динамичният глобален регион, в който през първите девет месеца на 2017 г. са създадени 29 (37%) нови авиокомпании, но в същото време в този регион са били и най-многото неуспехи, повече от половината (14 или 56% ). Някои от най-забележителните стартиращи фирми и неуспехи също са от тази част на света. С пристигането на easyJet Europe през юли, както и с неотдавнашната тъжна смърт на Monarch Airlines, чието име в индустрията имаше 50-годишна история , Основното място на работа на easyJet в Европа ще бъде във Виена и благодарение на австрийския сертификат за въздушен оператор (AOC), който ще позволи на новия оператор да продължи да извършва вътрешноевропейски маршрути след Brexit. IAG, собственост на LEVEL, нискотарифен превозвач на дълги разстояния, който започна работа през юни, също беше нова авиокомпания, която стартира тази година в Европа.

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.