На британските авиационни власти предстои „най-мащабната операция предприета в мирно време”, предсти им да върнат в родината им над 100 хиляди пътника на банкрутиралата авиокомпания „Monarch Airlines”. Британският авиопревозвач заяви за своята неплатежоспособност. От 2 октомври 2017 година дейността си прекратяват влизащите в групировката фирми Monarch Holiday, First Aviation Ayro и Somewhere2stay. Полетите на всички тези компании са отменени. Сайтът на Monarch Airlines е изцило под управлението на гражданската авиация / The Civil Aviation Authority, CAA / на Великобритания. На него е разположена информация за клиентите на авиокомпанията какви алтернативни полети могат да използват за да се приберат от своята отпуска, как могат да върнат или сменят билета си и къде да се обръщат за изплащане на застрахователни обезщетения.

Както отбелязва The Guardian, от преустановяване полетите на авиокомпанията са пострадали 110 хиляди пътници, които с билети на Monarch Airlines се намират извън пределите на Великобритания.

Освен това още около 300 хиляди по-рано оформени резервации за самолетни билети и почивки са били анулирани. При това компенсации за тези анулации клиентите на проблемния превозвач ще могат да получат само в случай, че транспортните документи са били застраховани. Отчитайки, че много от резервациите са за по няколко човека, количеството „жертви” на Monarch Airlines, според Sky News може да достигне до повече от 800 хиляди човека.  

Monarсh Airlines — е петата по големина авиокомпания във Великобритания, била е основана през 1968 година и е изпълнявала полети до 40 дестинации, преимуществено в Испания. Авиокомпанията е позиционирана, като нискобюджетен превозвач и освен самолетните билети е предлагала и продажба на комплексни туристически турове.

По думите на главния изпълнителен директор на авиокомпанията Ендрю Суайфилд, авиопревозвачът е станал жертва на „външни влияния”. След поредицата терористични атаки, които  принудиха авиокомпаниите да съкратят полетите си до Египет, Тунис и Турция, то за останалите популярни маршрути започна сериозна битка в която Monarch е загубил.

Monarсh Airlines е третата авиокомпания в ЕС призната в несъстоятелност за последната половин година. По-рано за невъзможността си да финансират своите полети обявиха Alitalia и Air Berlin. Основната причина за проблемите на авиационния пазар според Bloomberg се илното разрастване на самолетния парк, както и ниската цена на горивото. Това принуждава превозвачите да се конкурират за продажбата на всяка седалка, основно чрез намаляването на тарифите.

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.