От 12.09.2017 година ирландската нискобюджетна авиокомпания Ryanair отменя свои редовни полети без да дава официално съобщение за причините. Съобщава се, че анулирането на полетите е свързано с "отпуски" на пилотите на авиокомпанията. Очакванията са, че в следващите шест до осем седмици авиокомпанията ще отменя по 40-50 полета на ден. От авиокомпанията заявиха също така, че всички пътници които имат закупени билети за полети, които ще бъдат анулирани се информират по електронната поща.

Генерален директор на авиокомпанията е ирландският бизнесмен Майкъл О´Лиъри, известен с екстравагантността и скъперничеството си.  През 2016 г. Райънеър е обслужила 117 млн. пътници, с 15% повече от предходната година, което е най-големият брой в Европа, като по този начин измества Луфтханза от първото място. Причините за голямото увеличение са това, че авиокомпанията използва повече на брой самолети над 300 от типа сходни самолети Boeing 737 – 800 и новата ѝ стратегия включва повече полети до големи летища. Авиокомпанията лизингова своите самолети от ирландската лизингова фирма AVOLON и извършва почти 900 полета на ден.

Отменените полети могат да засегнат над 200 000 пътници, на които или се предлага билет за друг полет или им се връщат парите.

Авиокомпанията препоръчва на всички свои клиенти да проверяват своята електронна поща, указана при закупуването на билета.

Пътниците също така имат определени права, гарантирани от Европейския закон за защита правата на пътниците. Правилата на ЕС относно отменените полети са следните:

  • На пътниците трябва да бъдат предложени помощ и компенсация, ако отмяната е станала по вина на авиокомпанията или е могло да бъде избегната.
  • Авиокомпаниите са длъжни да връщат пълната стойност на билета в продължение на 7 дни или да им бъдат предложени билети за друг полет, ако полет е бил отменен в кратък срок.
  • В допълнение към това пътниците могат да поискат компенсация.
    - Компенсацията в този случай е 250 евро за полет на малко разстояние, 440 евро за полет на средно разстояние и 600 евро за далечно разстояние.
    - Пътниците, които пристигат на крайната дестинация над 3 часа по-късно, могат да се обърнат за компенсация в размер от 200 до 600 евро, в зависимост от продължителността
    на полета и забавянето му.

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.