Американските власти са отменили забраната за пренос на големи електронни устройства в салоните на самолети, пътуващи за САЩ от летище "Ататюрк" в Истанбул, съобщи електронното издание на в. "Сабах".

Всички електронни устройства за полетите до САЩ ще преминават на летище "Ататюрк" през томограф и през детектори за експлозиви.

Докато забраната бе в сила, турската авиокомпания "Търкиш еърлайнс" раздаваше преносими компютри на пътниците в бизнес класа, пътуващи до САЩ. Сега авиопревозвачът обмисля да раздаде част от тези лаптопи на нуждаещи се училища.

Преди това САЩ вдигнаха забраната за лаптопи в пътническите салони на полети от Абу Даби, като обявиха, че авиокомпанията "Етихад еъруейз" е въвела изискваните от Вашингтон по-строги мерки за сигурност.

САЩ решиха на 21 март да забранят преносимите компютри и таблетите в пътническите салони при полети на девет авиокомпании, излитащи от десет международни летища от арабски страни и Турция, позовавайки се на рискове за сигурността.

Осемте държави, чиито авиокомпании и летища бяха включени в забраната, са съюзници или партньори на САЩ: Турция, Йордания, Египет, Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, Обединените арабски емирства и Мароко.

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.