Ларнака (Λάρνακα, Larnaka) е третият по големина град в Кипър. Курортът е богат на исторически забележитeлности - построената църква в чест на апостол Лазар, покровител на Ларнака, която е съхранена и до днес; византийска църква - “Построената от Ангели” – световно известен исторически и археологически паметник; джамията Хала Султан, построена върху паднал метеорит и считана за трета по-важност след Мека и Медина. Градът е подходящ за приятна почивка, разполага с чудесни хотели в непосредствена близост до красивите плажове, уютни таверни, ресторанти и кафенета.

В района на Ларнака и около него се намират редица интересни туристически обекти. Това са например. Choirokoitia отдалечен на около 29 км., Никозия отдалечен на около 37 км., Агия Напа отдалечен на около 34 км., Protaras отдалечен на около 40 км., Лимасол отдалечен на около 59 км., Манастира Stavrovouni отдалечен на около 18 км., Hala Манастир, отдалечен на около 3.5 км., Потреперване Голф & Страна Клуб отдалечен на около 41 км.

Районът около булевард '' Финикудес'' и крайбрежната алея между Макензи Бийч и средновековния форт на Ларнака са изпълнени с десетки таверни , предлагащи типички кипърски специалитети- всевъзможни морски дарове ( скариди на тиган с домашен сос и чесън , панирани калмари, салата от змиорка , маринован октопод и прочие), прясно уловена риба , офто клефтико (агнешко в гюведже на слаб огън), афелия (свинско в червено вино), халуми (сирене , приготвано от овче и козе мляко). тарамосалата ( салата от тарама , хайвер , подправен с картофено пюре, лук, лимон, магданоз, зехтин и др.), китромило ( сладко от портокалови корички) , а кипърското мезе е издигнато до произведение на кулинарното изкуство. Някои от крайбрежните ресторанти са надвиснали направо над вълните и съчетават вкусната храна с великолепна гледка към залива на Ларнака .

Media

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.