Малко са градовете, преживели толкова много промени през последните години, както Берлин. Двете части на града стават едно цяло отново след събарянето на Берлинската стена. Трудно ще
забележите следи от разделението на града. Новата архитектура на площад Потсдамер (Potsdamer Platz) формира забележителен контраст с архитектурата от ХІХ в. на сградите в Шарлотенбург (Charlottenburg) - район в западната част на Берлин. Градът не е известен само с архитектурните си паметници, но и с музеите и зелените си оазиси.
Райхстага (Reichstag)
Това са вдъхновяващите сгради на парламента, където заседава и Бундестагът (парламентът на Германия). Райхстагът е построен през 1894 г. Сградата с всичките й подразделения е обновена от британския архитект Лорд Норман Фостър. Това е една от най-интересните забележителности в Берлин и задължителна за посещение. Асансьор ще ви отведе до най-високата част на сградата, където ще намерите огромна тереса със спираща дъха гледка към Тиергартен (Tiergarten), най-големият парк в Берлин, и купола на Райхстага.
Островът на музеите (Museumsinsel)
Едно от най-красивите места в Берлин е малкият остров на река Шпрее (Spree), построен между 1824 и 1930 г.  На него има пет исторически музея, а целият район е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно наследство още от 1999 г. Тук е също и грандиозната катедрала Berliner Dom.
Александърплац (Alexanderplatz) и Телевизионната кула (Fernsehturm)
Площад Александър или Александърплац е един от най-популярните площади на Берлин. Площадът е кръстен на руският цар Александър І при посещението му през 1805 г. Тук може да почувствате атмосферата на стария Източен Берлин. Не пропускайте да посетите най-високата сграда в Берлин - kd 368-метровия връх на телевизионната кула. Гледката на Берлин в която и да е посока ще ви замая. Пийнете и по чаша кафе във въртящия се ресторант.
Бранденбурската врата (Brandenburger Tor)
Както Триумфалната арка в Париж, така Бранденбургската врата е едно от най-важните места в Берлин. Строежът й продължава от 1789 до 1791 г., а първоначално е наричана "Портата на света".
Дворецът Шарлотенбург (Schloss Charlottenburg)
Това е великолепен бароков замък, построен през 1701 г., а след това престрояван и уголемяван няколко пъти. В околността има красива градина и няколко музея. Едно от най-забележителните неща в музея е колекцията от френски картини от ХVІІІ век.
Берлинската стена
Най-дългият и добре запазен фрагмент от нея се нарича "Галерията" в Източната част. Намираща се до реката Шпрее (Spree), тя се простира на 1300 метра. Художници от цял свят са изрисували стената.
Еврейският музей (Jüdisches Museum)
Най-големият еврейски музей показва 2000 години от тяхната история и животът им в Германия. Оригиналната архитектура на музея е голяма част от атракцията. Това е най-одумвания и емоционален музей.
Музей на модерното изкуство (Neue Nationalgalerie)
Тук ще намерите кубизъм, сюрреализъм и германски експресионизъм, включващ Дали, Кандински и Мирó, както и първокласни изложби от целия свят. 
Музей Martin-Gropius-Bau
Известната сграда от 1881 г. показва вълнуващи изложби на фотография и изкуство от целия свят.
Площад Жендарменмаркт (Gendarmenmarkt)
Жендарменмаркт е известен площад в Берлин. На него се намират концертната зала на Берлин, френска и германска катедрала. В центърът на площада е построена статуя на германския поет Фридрих Шилер.
Берлинската катедрала (Berliner Dom)
Берлинската катедрала е внушителна базилика позната още с името „Протестант Св.Петър“. Днешната барокова структура датира едва от 1905 г.
Унтер ден Линден (Unter den Linden)
Унтер ден Линден е известен булевард, намиращ се в историческата част на Берлин. Името на улицата преведено на български означава „Под липите“. Унтер ден Линден свързва парк Лустгартен и Острова на музеите.
Църквата Св. Николай (Nikolaikirche)
Църквата Св.Николай е най – старата църква в града. Разположена е в западната част на централен Берлин. Известна е с невероятната си акустика и невероятните си 41 камбани.
Мемориалът на убитите евреи в Европа (Denkmal für die ermordeten Juden Europas)
Мемориалът на убитите евреи в Европа е известен още като Паметника на Холокоста. Той е построен в периода 1 април 2003 – 15 декември 2004 г. Официално е открит на 10 май 2005 г. когато се навършват 60 години от края на Втората световна война.
Зоологическата градина в Берлин (Zoologischer Garten Berlin)
Зоологическата градина в Берлин е най – старата и най – добре познатата зоологическа градина в Германия. Отворена е през 1844 г. и е разположена на площ от 350  декара. Зоологическата градина е дом на над 15 000 вида животни, което е и сред най – обширните колекции животински видове в света.
Дворецът Сан Суси
Построен през 1745 г. дворец, за който се казва, че е най-финият образец на рококо архитектурата в Европа. Сан Суси има за цел да съперничи на Версай в детайлите и екстравагантността, въпреки че е по-скромен по размер и по-интимен. Дългата едноетажна сграда, увенчана от купол и с два кръгли павилиона отстрани, е заобиколена от поредица тераси и грижливо оформени пейзажни градини, разпрострели се на площ от близо 2 кв. км.
Ниско бюджетни полети до Берлин можете да намерите на страницата на RYANAIR.
Евтини квартири в Берлин можете да намерите на страницата на AIRBNB.
 

Media

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.