Хамбург е вторият по големина град в Германия и осмият в Европейския съюз. Градът е разположен на мястото, където реките Алстер и Биле се вливат в река Елба. В центъра на града плавателният канал Алстер е изкуствено преграден и образува едноименно езеро, а многобройните реки и канали се пресичат само на 110 километра от делтата на Елба в Северно море. Населението на удивителния пристанищен град е над 1,7 милиона души.

Хамбург е голям транспортен център и един от най-добре развитите големи градове в Европа. Почти няма посока, в която мястото да няма своите постижения и да не търпи изключително развитие. Превръща се в медиен център, благодарение на развитието на големи медийни корпорации като радио и телевизионния оператор Norddeutsche Rundfunk и издателите Gruner + Jahr и Spiegel-Verlag. Инсталациите и съоръженията на Airbus, Blohm + Voss и Аурубис го правят и голям индустриален център. В Хамбург се намира седалището на втората най-стара банка в света Berenberg Bank, което го поставя и в редиците на големите финансови мегаполиси.

На фона на това развитие, градът е и привлекателна туристическа дестинация. Той се класира на 16-то място в световната класация за добър град за живеене. През юли 2015 година известният исторически квартал на града със складовете, разположени по пристанището - Speicherstadt, влиза в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Друга важна забележителност, която можете да видите само в Хамбург, е най-голямата железница-модел в света – Миниатюр Вундерланд.

Градът ще ви впечатли със сериозна архитектура, която разполага с широк спектър от стилове и само няколко небостъргача. Шест са кулите, които разчупват градската панорама – тези на петте основни църкви в града и кулата на кметството. През 19 век една от църквите – “Св. Никола”, е била най-високата сграда в света. През Втората световна война бива разрушена и в последствие реставрирана, но днес не е действащ храм, а мемориален паметник на войната. Най-високата сграда, която надскача хоризонта, е тази на телевизионната кула, наречена на Хайнрих Херц. Височината на сградата е 279,8 метра.

Друга сграда, която задължително ще привлече вниманието ви, е т.нар. The Chilehaus – офис сграда на 10 етажа, построена около 1920 година като типичен пример на експресионизма. Голяма, ъглова и тухлена, сградата има наистина интересна архитектура.

Сградата на кметството пък е пример за нео-ренесансова архитектура, завършена през 1897 година. Фасадата има за цел да изобрази величието на Хамбург като имперски град, част от някогашната римска империя.

Освен че е град на архитектурните чудеса, Хамбург изобилства от паркове. Зелените пространства са пръснати из целия град – пищна зеленина, наситено сини езера, фонтани и алеи, които представят красотата на природата в оживената градска среда. Други забележителности на Хамбург са пристанището, мостът Кьолбранд, старият и новият тунел под Елба, рибният пазар, зоопаркът Хагенбек – първата зоологическа градина в света без клетки за животни.

Не е случаен фактът, че Хамбург се развива многостранно, във всички индустриални, търговски, производствени и други направления. Градът предлага за всеки по нещо, а за някои – и по повече. Не можете да пропуснете нищо и нищо няма да ви липсва, ако решите да прекарате следващата си почивка в този прекрасен пристанищен град.

Media

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.